home > ponuda > licenciranje
home
o nama
aktuelno
ponuda
licenciranje
dućan
partneri
kontakt
 Software Assurance

Software Assurance (SA) je opcija licenciranja koja obezbeđuje da je korisnik u toku trajanja ugovora uvek licenciran za najnoviju verziju softvera. Svi raniji načini nadogradnje na novu verziju (VUP - Version Upgrade, PUP -Product Upgrade, CUP - Competitive Upgrade i UA - Upgrade Advantage) su zamenjeni novim načinom nadogradnje Software Assurance.

Ukoliko se poruči opcija License & Software Assurance (L/SA) za bilo koji Microsoft softver ponuđen putem programa Open Licence, dobija se pravo korišćenja aktuelne verzije proizvoda i svih novih verzija koje se pojave na tržištu za vreme trajanja ugovora. Nakon što istekne izvorni sporazum količinskog licenciranja, njegovim obnavljanjem i obnavljanjem programa Software Assurance moguće je produžiti pravo na buduće verzije proizvoda.

Kupci koji su kupovali Microsoft operativne sisteme ili servere u maloprodaji kao gotov proizvod pakovan u kutiju (FPP), odnosno preko proizvođača opreme (OEM), imaju na raspolaganju 90 dana od dana kupovine da se uključe u program Software Assurance. Ako se u tom roku ne uključe u program, jedini način za buduće nadogradnje je kroz kupovinu novih licenci najnovijih verzija proizvoda.

Pogodnosti koje dolaze s programom Software Assurance automatski su uključene u programe Open Value Subscription, Enterprise Agreement i Enterprise Subscription Agreement.

Više o Software Assurance programu:

http://www.microsoft.com/scg/licenciranje/programi/sa/default.mspx